Eidsberg kommune går over i historien uten å ha hatt en eneste kvinnelig ordfører. De fem kommunene som nå slår seg sammen er alle ledet av mannlige ordførere. Kvinner i samfunnsdebatten blir oftere hengt ut og angrepet i sosiale medier enn menn. Hva skal til for at kvinner velger politikk? Hva skal til for å bli nominert i partiene? Hva skal være kvinnenes rolle på Indre Østfolds politiske scene? Må kvinner bli menn for å nå opp?

Som oppladning til den internasjonale kvinnedagen inviterer vi til en kveld med paneldebatt og musikalske innslag fra New Mix på Eidsberg bibliotek. Debatten er støttet av Fritt Ord, og blir ledet av Rita Sletner.

Panelet består av:
Camilla Aas (AP)
Elin Thorshaug Karlsen (SV)
Ingunn Herstad Hensel (V)
Håvard Jensen (FRP)
Kristin Ianssen (SP)
Olav Breivik (H)
Øivind Reymert (KRF)

Koret New Mix er en to år gammel vokalgruppe fra Indre Østfold med base i Mysen. Gruppa henter mye av repertoaret fra ny popmusikk, som av og til kan nærme seg rap. New Mix eksperimenterer også med groovy rytmer og beatboxing. Temaet som går igjen i låtene er «vi kan, vi får det til, vi er gode nok» og speiler også kvinners generelle situasjon i samfunnet.

Tid: Torsdag 7. mars, kl 19.00 på biblioteket, Kulturtorget
Fri entré
Arrangør: Eidsberg bibliotek

Translate »