Fra Stureplan til Kirkenes : eller Peer Gynt på svensk av en svensk på norsk av Dan Person (2016)

En bok om en reise stort sett til fots hvor Norge utforskes med svenske øyne, om Pär som måtte ta en tur rundt både Norge og seg selv for å få sin Solveig. I første kapittel kommer Pär til Mysen (!), vi siterer: ”I Mysen sov jeg utendørs. Da jeg kom til byen så jeg en samling imponerende gule trehus på en høyde. I min utmattede tilstand var det ingen tvil om at dette måtte være et konferansehotell eller annen mulighet for overnatting klar til å ta imot en sliten vandringsmann. Etter at mine støle ben hadde båret meg opp skråningen til dette forlokkende mål, viste det seg imidlertid at det var ”NAV”, eller den norske ”Försäkringskassan” og andre kommunale virksomheter som rådet over husene. Skuffet gikk jeg rundt alle bygningene men ble til slutt tvunget til å akseptere at det ikke var noen seng for meg i stillheten bak de mørke vinduene. Jeg var for trett til å lete videre og brydde meg ikke om noen så meg rulle ut mitt liggeunderlag og min sovepose inntil en av de gule veggene. Med kinnet mot den harde bakken og kommunale gresstrå noen centimeter foran øynene, innså jeg at dette ikke ville være siste gangen jeg gikk til sengs utendørs på denne reisen.”

Translate »